Over Yayoi Kusama

Yayoi Kusama, geboren in 1929, is een hedendaagse Japanse kunstenares. Ze word door haar gebruik van stippen ook wel the princess of polka dots genoemd. Haar schilderijen, beeldhouwwerken en installaties hebben dan ook allemaal één ding gemeen, namelijk stippen.
Kusama is geboren in Japan en was de jongste van vier kinderen. Ze beschrijft haar vroege herinneringen als omringd worden door eindeloze bloemen in een veld om hun boerderij en hallucinaties van stippen die alles om haar heen bedekken. Helaas heeft ze haar hele leven ook te maken met depressie en psychoses, maar mede hierdoor is zij ook begonnen met haar werk. Om met de psychoses om te gaan vult ze der ruimtes zo dat ze grenzeloosheid vangt. Momenteel woont ze ook in het Seiwa Mental Hospital met haar atelier in de buurt.

Benieuwd naar haar werk in beeld, scroll naar beneden.

Haar werk

De tentoonstelling

De tentakels gemaakt door Kusama hebben ons geïnspireerd tot het maken van onze eigen tentoonstelling. Samen met een multidisciplinair team hebben wij dit bedacht, ontworpen en gemaakt en is de tentoonstelling geworden zoals hij nu is.

Het is niet alleen een kunstwerk om naar te kijken, maar je kan er ook echt iets doen. Onze tentoonstelling heeft namelijk een gave interactieve ervaring voor jong en oud!

Nieuwsgierig geworden? Scroll verder naar beneden voor tickets of neem een kijke op ons Instagram account @tentoontakels!

Tickets
vanaf 12 jaar
5,00
Tickets
t/m 12 jaar
2,00

Contact